Това "на разположение" оформя ли се в трудовия договор или е нещо допълнително?
 :icon_question: Един казус, за който могат да се хванат и да санкционират управителя на фирмата. Ако някой има идея моля за съвет. При проверки се изискват точно определени параметри.

Например:   Почистваща фирма. Назначен работник на 4 часа.

1.  Няма постоянно работно място, както и постоянно работно време. В деня могат да го извикат сутрин или по обяд или след обяд, в зависимост от желанието и нуждите на клиента на различни обекти. Например има 3 офиса и 4 магазина, като се мести в рамките на 30 минути от обект на обект. Т.е. мести се без предварително определен маршрут и предварително забито време.

2. Работи 4 часа (почиства в присъствие на служител на фирмата) винаги на едно и също място, но в различен интервал.

И в двата случая покрива това време от 4 часа.

Има ли начин в трудовия договор да е опоменат подобен режим на работа? В този екшън са немалко управители и не само почистващи фирми, а и при други дейности и други длъжности.

Благодаря предварително.
По чл. 114 не се признава увеличение на трудовия стаж. Това ме кара да се колебая. Хората са на такава възраст, че е важно за тях.
Може ли да ме посъветва някой как да постъпя. Има образователен център, който организира игри. Ръководят с от водещ (аниматор). Провеждат се веднъж в седмицата или повече, в зависимост от броя деца. Сумата, която се изплаща  за едно занимание не е висока, а и част от тези хора са вече на трудов договор.

Едното е втори трудов договор до 4 часа, но не се уплътнява работното време. Другото е граждански договор, но има постоянен характер поне за определено време (повече от 6 месеца и по-малко от година).  :innocent: Има интерес към увеличаване на трудовия стаж, както и към по-висок осигурителен праг за пенсия. Иска ми се нещата да са точни.

Благодаря предварително на включилите се.